شنبه، 3 آذر ماه، 1403

تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص نحوه اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم : با عنایت به شرایط سخت کرونایی حاکم بر مشاغل و کسب‌وکارها در سال 1400 و به‌منظور تسهیل پرداخت مالیات برای این گروه از مؤدیان مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور با استفاده از



ظرفیت قانونی تبصره ماده 100 کوشیده است تا بخش بزرگی از صاحبان مشاغل بتوانند بدون ارائه اظهارنامه و مستندات مربوط به درآمد و هزینه خود، مالیات عملکرد 1400 را به‌صورت مقطوع بپردازند. در همین ارتباط نکات ذیل مورد تأکید قرار می‌گیرد.

1- باهدف افزایش دامنه شمول تبصره ماده 100، با اخذ موافقت مرجع قانونی ذی‌ربط مقرر شد سقف فروش کالا و خدمت مشمول این تبصره به 100 برابر معافیت موضوع ماده 84 قانون مالیات‌های مستقیم یعنی 48 میلیارد ریال افزایش یابد. بدین ترتیب، کلیه اصحاب کسب‌وکار که در سال 1400 فروش آن‌ها کمتر از این میزان باشد، می‌توانند از تسهیلات تبصره بهره‌مند شوند. لازم به ذکر است سقف تبصره ماده 100 در سال گذشته حدود 16 میلیارد ریال بود. طبعاً مؤدیانی که میزان فروش آن‌ها بر اساس پایگاه اطلاعات سازمان امور مالیاتی بیش از 48 میلیارد ریال باشد، امکان استفاده از این تسهیلات را نخواهند داشت و می‌بایست نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنند.

2- به‌منظور رعایت اصل عدالت در مالیات ستانی، مقرر شد تعیین مالیات مقطوع برای هر یک از مؤدیان بر اساس اطلاعات مالی ثبت‌شده تاکنون از آن‌ها در سامانه‌های سازمان تعیین شود. این اطلاعات شامل مبالغ واریز به دستگاه‌های پوز متعلق به مؤدیان، اطلاعات خریدوفروش آن‌ها در گزارش‌های فصلی معاملات، میزان مالیات پرداختی در سال گذشته و سایر اطلاعات مرتبط می‌باشد. مؤدیان گرامی با ورود به درگاه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir و با واردکردن کد ملی خود می‌توانند ضمن مشاهده اطلاعات خود، از مبلغ مالیات مقطوع تعیین‌شده اطلاع حاصل نموده و نسبت به پرداخت یا تقسیط آن اقدام نمایند.

3- با توجه به افزایش هزینه‌های مشاغل و اصحاب کار در ایام کرونا، ضرایب فعالیت کلیه مشاغل که درآمد مشمول مالیات سال 1400 بر اساس آن محاسبه می‌شود، به‌طور معناداری تعدیل شد و تناسب میان مالیات تشخیصی سال قبل و مالیات تعیین‌شده برای سال 1400 موردتوجه قرار گرفت. مع‌الوصف، مؤدیانی که از مالیات مقطوع تعیین‌شده ناخشنود باشند، همچنان می‌توانند به‌جای استفاده از تبصره ماده 100 نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام نمایند.

4-مشاغلی همچون بنگاه‌های املاک، نمایشگاه‌های اتومبیل، نمایندگی‌های بیمه، دفاتر اسناد رسمی و حق‌العمل کاران که ادعا می‌نمایند بخشی از مبالغ واریزی به‌حساب پوزهای آن‌ها فاقد ماهیت فروش است، برای استفاده از تبصره ماده 100 می‌توانند اطلاعات فروش مستند خود را از طریق اتحادیه‌ها یا تشکل‌های صنفی مربوط به معاونت درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی ارائه و یا گزینه ارسال اظهارنامه را انتخاب نمایند.

5- ضمن تشکر از نمایندگان محترم اصناف و بازاریان به‌ویژه اعضاء محترم هیئت‌مدیره اتاق اصناف ایران و اتاق اصناف تهران که با شرکت در جلسات مشاوره و همفکری و با تعاملات مشفقانه خود فضای همدلی و همکاری را فراهم آوردند، به آگاهی می‌رساند ادارات امور مالیاتی در سراسر کشور همچون گذشته آماده برگزاری جلسات با نمایندگان محترم اصناف و پاسخگویی به سؤالات و ابهامات می‌باشند.

 

حسابدار پرس

 



ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 18 خرداد ماه، 1401 توسط cafeweb  پرینت

مرتبط باموضوع :

 حداقل دستمزد کارگران درسال ۱۴۰۲ تعیین شد  [ دوشنبه، 7 فروردين ماه، 1402 ] 436 مشاهده
 روز حسابدار مبارک باد  [ سه شنبه، 16 آذر ماه، 1400 ] 468 مشاهده
 اظهارنامه ارزش افزوده دوره زمستان۱۴۰۰  [ شنبه، 20 فروردين ماه، 1401 ] 992 مشاهده
 سوء استفاده نرم افزارهای واسط جهت ارائه خدمات مالیاتی  [ پنجشنبه، 27 مرداد ماه، 1401 ] 18488 مشاهده
 اطلاعیـه سازمان امور مالیاتی  [ سه شنبه، 24 خرداد ماه، 1401 ] 7519 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب